VOEDINGSADVIES

Tijdens onze trainingen besteden we ook aandacht aan een gezond voedingspatroon. Voor het opstellen van een gericht voedingsplan werken we samen met www.leeffitengezond.nl (BGN-erkend gewichtsconsulent en orthomoleculair voedingsadviseur). We zijn tevens gecertificeerd Sportvasten Coach.

SPORTVASTEN

Sportvasten is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruiken van vet in plaats van suiker (de metabolic switch). Om dit te bewerkstelligen sport je tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kilogram. Ook wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bijeffect is.

GEEN DIEET
Sportvastenkuren worden steeds populairder, omdat mensen zich bewuster worden van hun eigen verantwoordelijkheid omtrent hun gezondheid. Het is een methode om je leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Het is géén dieet. Tijdens de 10-daagse kuur zal er veel met je lichaam gebeuren: je zult afvallen, je fitter en mentaal sterker voelen en makkelijker suikers en koolhydraten kunnen laten staan. Zolang je op een gezonde voet, met voldoende sport en de juiste voeding, verder blijft gaan, zul je ook na de kuur het resultaat behouden. 

VERBETERING SPORTPRESTATIES
Sportvasten is een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter. Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, hebben ineens een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leeg raakt. Explosieve sporters kunnen het voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen. Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en blessures) groter wordt, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de verhoging van mitochondrieën in de spieren.

10 DAGEN
Volg 10 dagen een strak schema en je zult resultaten bereiken waarvoor je normaal maanden intensief moet sporten! De enige manier van vasten die zorgt voor een snel en blijvend resultaat, mits je ook na de kuur regelmatig blijft sporten en een gezond voedingspatroon blijft handhaven. Doordat we een personal trainer, voedingsdeskundige en coach in huis hebben, kunnen we je hierin als geen ander van A tot Z begeleiden!

SUPPLETIE
Tijdens het sportvasten gebruik je het Metabolic Switch-product om de switch gemakkelijker en effectiever te maken. Sportvasten, dat wordt aangeprezen als ‘de meest krachtige trainingsmethode om het lichaam zichzelf te laten vitaliseren’, is echter niet voor iedereen geschikt. Als je niet sport en geen goede basisconditie hebt, zul je dit eerst op moeten bouwen bij een sportvastenbegeleider. Je mag niet ziek zijn of bepaalde medicijnen gebruiken. Ook moet je bereid zijn te blijven sporten na de kuur en bepaalde, eenvoudige voedingsrichtlijnen te volgen. Voor meer informatie zie www.fittergy.nl. 

we keep it personal!